Vallentuna

Hej!

Igår var jag och Linn på scoutmöte i Valletuna en liten trevlig stad:) Erika kom och hämtade oss vid stationen för vi visste ju inte vart vi skulle. Mötet var ok får se om vi kan hjälpa till någon gång ibland så där. De har många ungar iaf 35 miniorer bara! Det var iaf kul att träffa Linn! lite konstigt att ses här i stockholm, men det var ju inte sista gången iaf, jag längtar SÅååå efter när vi ska gå och se på Lena och Orup! Hihi. Men innn dess hoppas jag att vi ses! det är ju inte förren i Oktober som vi ska se dem.

Jag har även haft mitt första APT på dagiset. Vi samlades alla dagis vi är tre styckna där ute på Resarö,
Å det var så kul min chef hälsade mig välkommen till mitt första möte inför alla innan vi började Hihi:) Det gick bra första timmen så var alla sen satt vi på mitt dagis själva och pratade lite och som ni vet när TANTER hihi sitter och pratar så kan det ju prata i evigheter, men det var inte så farligt vi slutade skapligt. Tur;)

Annars är det bra här vädret tråkgit men det är väl bara att inse att hösten tyvärr är här nu......
Och vet ni vi har fått olika kuponger med olika rabatter och sånt för att vi flyttat hit och vet ni vi har fått en kupong med en GRATIS tårta på Ica! Mums! GRATIS, en fördinge tårta Helt GRATIS Hihi:D Och sen massa andra olika en inflyttnings present på en fin och dyr affär här i Vaxholm *Blink, Blink* Hihi (emma sitter och skrattar för sig själv)
Nej nu ska jag snart se på top model.

image94
Top models programledare Tyra Banks, vill med göra sådan bilder!

image95
Vilken ska jag välja denna gången hmm den var fin, Hihi, Mkt roligare nu! Var bara tvungen att inflika med det!
Må gott Puss & Kram!

Just det tack för kortet Maud kul, som ni vet så älskar jag att få post iaf rolig post så skicka gärna något då blir jag glad!


Äntligen har den kommit

Hej!

Ja nu så har jag ÄNTLIGEN fått min nya mobiltelefon, den har varit både i Vimmerby, Västervik och nu har den då landat hemma hos mig!:) Jag skulle ha fått den för tre veckor sen men eftersom inte TELENOR inte kan svenska så har jag fått den lite i efter hand! Jag har fått den aldelles gratis som tur är om jag fortfarnade är kund hos dem i två år till... Inte det roligaste kanske, men men....

Men iaf jag har fått ringa  till dem ett X antal gånger eftersom att de inte har förstått att jag flyttat,  och varje gång har jag fått pratat med killar och jag säger de, inte en enda som jag har pratat med av dem har varit särskild trevlig.... Men så hände det jag var tvungen att ringa till dem igen efter att jag hämtat min telefon för jag hittade inte pin-koden och då svarade en HON, jag blev helt paff en tjej på telenor finns det??:O Ja ja hon var iaf trevlig den trevligaste! Hurra det finns trevliga människor på telenor iaf;) Hihi. Nej gud vad hemsk jag låter med det har varit en pärs att få hit telefonen, men nu har jag den:) Och den funkar bra! Min andra telefon dog ju mitt i allt så det passade perfekt att jag fick den nu.  

Annars är det bra här lite förkyld, men så ska det väl vara när man jobbar med barn, snart helg igen skönt det! Händer inte mkt i helgen.
Å imorgon förstår ni får jag min första LÖN! Fick hem ett sånt där lönespesifikation eller vad de nu heter....:)

En annan sak gott folk kommentra mer!!! Jag ser att ni går in och kollar ni som inte känner mig kommentar ni med det är alltid kul:)

Nu ska jag se på tv!
Må gott!
Puss & Kram

image93
Där är den:) Fin va?


Min nya Jacka

Hejhej!

Jo ni förstår att jag har köpt en ny jacka. 350 kr! Så fin eller hur kolla in den här nere sen och säg vad ni tycker om den! Ingen man kan ha och leka med på dagis men andra gånger:)

Idag har Pappa och Jeanette varit här och hälsat på. Vi bjöd på mat hemagjorda kötbullar med potatis och sås, Jeanette fick hjälpa mig at få smak på såsen:) Hihi. Efter att vi ätit så gick vi ner till stan där var det marknad som hemma  i Viken nästan, Jeanette sa att om jag längtar hem så kan jag ju bara gå ner hit, det ser ju nästan ut som Västervik:) Vi tog en glass och satt ner ett tag och pratade och kollade på folket. Sen gick vi hem hit igen och tog oss lite kladdkaka (tyvärr inte hemma gjord;), hihi) Vi vissade lite bilder från Usa har ju bara några här hemma Maria håller ju på att fixa en skiva till alla med alla  (4000 om inte mer) bilderna.
Dom åkte väl hem runt fem, en trevlig dag! När kommer ni andra att hälsa på???

Å Johan vilket gulligt inlägg fick en liten tår i ögat när jag läste det:) Du får komma när du vill!!! Bäddsoffan står och väntar på dig;) Kom på höstlovet vet jag!:) Vi jobbar väl men inte hela tiden förhoppningsviss:) Kan tänkas på.....

Annars är allt bra här, skönt med helg. På måndag kommer alla barnen det ska bli skoj att se hur det går:)
Som sagt glöm inte och säga vad ni tycker om jackan!
Må gott!
Puss & Kram!

image92


Jag BARA ♥ denna!


Min första stägning och öppning är gjord

Hej!

Så har jag stängt och öppnat för första gången själv. Igår så stängde jag själv för första gången, det gick hur bra som helst tills jag skulle låsa dörren, jag kunde låsa myrstackens dörr men inte våran bikupans dörr med nycklen fast det är samma nyckel aaa hjälp vad ska jag göra tänkte jag, som tur var var chefen kvar, så hon låste:) Men annars gick allt bra, tänk sen när det är vinter och mörkt huu....

Öppningen imorse gick bra, det var redan öppet för en av de som sitter på kontoret eller vad man ska kalla det var där hon brukar komma tidigt så det var ju bra. Sen vid halv åtta började barnen störma in. Imorgon kommer jag att få ta hand om frukosten, det kan vara mysigt när barnen kommer på morgonen och ska äta då kan man sitta ner och småprata med dem lite:) Mysigt!

Sen så måste jag ta hem lite böcker, mina andra kollegor har ju läste de dära böckerna i evigheter men jag då som inte brukar läsa barnböcker tänkte att om jag läser dem hemma några gånger så kanske jag kan läsa dem med lite mera inlevelse, då får man barnen att sitta still mera och lyssna, som tur är kommer man inte läsa för alla 20 barnen! phuu!:D

Ihelgen kommer Pappa och Jeanette, vi ska bjuda på mat och sen vissa dem runt i vaxholm nere i stan, kanske ta en glass (Emma vill gärna hihi) Men nu ska jag kolla på äntilgen hemma här!

Må gott!
Puss & kram
image90
Ja gott folk snart är snön här... Huuu

image91
Men tänk efter det kommer dessa vackra blommor fram igen!:)


Grönan

Hej!

Igår var vi på grönan och såg sommarkrysset, och hörre ni det måste vara ödet allså jag träffade två jag kände i går på grönan, eller nja den ena visste jag om skulle vara där och det var Linn, kul att se dig i stockholm tjejen! Nu bor vi i samma stad igen!:) Och sen såg jag Mats och Anki med barnen, va det måste väl vara ödet det. Hihi. Först såg jag Barnen så jag ringde Mats men inget svar, men sen så såg vi dem, det var lite kul det.
Vi såg på sommarkrysset med Gry, Måns var ju där:) Hihi. Det var väldigt litet det ser större ut på tv det måste jag säga er. Men kul var det! Man såg ganska bra med det var några lång huvuden framför mig, men sådan man får leva med. Vi åkte inget, men vi spelade. Jag vann ett gos tiger djur, man skulle kasta tre bollar i rad, men lyckades inte första gången, men testade sen igen lite senare, men ville inte för jag visste att jag inte skulle klara det men Jonas sa jo du kan visst du kommer vinna. Så jag testade igen och se på fan jag vann! Jag blev så där glad som småbarn blir på julafton ni vet, jag stod och skrek jag vann, jag vann! Hihi, Trögo Emma! :) Sen vann jag en liten Apa rosa var den;) (eller först vann jag en rosa nalle som jag inte gillade så frågade om jag kunde byta och det gick bra efter ett litet tag) Där jag vann apan var det vinst varje gång så det var ju inte lika kul, man skulle kasta en boll på en tavla. Ja de var våran trevliga stund på grönan, sen tog vi bussen hem vid nio tiden, tar en liten tid att åka hem typ en timme:) Men det var en rolig dag och utan regn!
Imorgon jobb igen!

Må gott!
Puss & Kram!

image85
Måns på genrepet

image86
Jag äter fish & chips

image87
Jonas spelar ett häst spel, han vann:)

image88
Bullerby Tjejen

image89
Jag med mina två vinnardjur


Varm dag

Hejsan!

Oj vad varmt det är här, känns nästan som att man är tillbaka i USA. Hihi. Det är nog åskvärme kan jag tänka mig. Bara det inte kommer någon åska.
Idag har jag fortsatt att måla lådorna som jag inte blev klar med och sen själva boxen där låtorna står i. Det kommer att bli jätte fint! Svarta och vita lådor. Kanon. Idag öppnade jag med, men min ena kollega var med mig eftersom att det var min första gång, men nästa vecka är det på allvar. :/ Hihi. Man lär sig efter tiden med.

Vi håller på att tvätta med här så måste visst gå ner snart igen ser jag nu.
Imorgon börjar jag vid nio det känns gött det. Men är inte så trött som jag trodde att jag skulle va får väl se i helgen sen:)

Mamma pratar du med Maud säg till henne att nu har jag skrivt många bloggar som hon inte har läst, hon tjatade om det när vi pratade sist:)

Och ni den danska pappan pratar ungefär som mamman så det kommer nog att går bra annars får vi köra med kroppspråket, O shit prata kroppspråk ett helt föräldrar samtal. Hehe Det är utmaning det vill jag säga!

Må gott
Puss & Kram

image82
Kollade igenom mina gamla bilder på datorn och hittade denna, den är från min studentdag, Vilken dag!

image83
Ännu en gammal bild bara det idag denna från en klassfest från vimseby, Imorgon blir det detta. Mums! Hihi

image84
Kusin kul, ett god skratt förlänger livet, Haha, Vissa denna för Johan Maud:)


Första dagen

Hej!

Så har man jobbat två dagar. Första dagen gick jätte bra. Fick ett varmt välkommnande med kramar av mina två blivande arbetskamrater:) Denna veckan är det mest att städa iordning innför terminstarten, det är ju en helt ny avdelning som jag jobbar på med bara femåringar så det är lite att fixa med, nya namnskylltar ska fixas och sen så ska vi måla lite bord och hyllor. Vi har barnen uppdelade i tre grupper, röd, blå och grön grupp heter dem och fick röd, det fanns ingen rosa så rött var närmast:) Hehe. Så hyllor och sånt ska målas i de färgerna, så allt flytter ihop liksom.
Ja så jag kommer att få ha egna ansvarsbarn och det är grupp röd, sex barn. Hjälp tänkte jag när de sa de till mig med föräldrar samtal och allt, men mina kollegor är så snälla så de kommer att hjälpa mig mkt i början, har ju aldrig varit med om något sånt här innan. Men kommer nog snabbt in i det får vi hoppas! Kommer att stänga en dag och öppna en dag. Så nu känns det verkligen inte som någon praktikplas kan jag säga! Nu är det på allvar. Coolt! Idag har vi varit vid badviken och badad med barnen det är inte så många denna veckan så det är ganska skönt att börja lite lungt de kommer flera nästa vecka. Sen har jag fixat ett bi åt alla barnen avdelningen heter ju bikupan. De bina ska vi ha att sitta på i samlingsrummet så jag har skrivt deras namn med den färgen som de tillhör grupp med.

Jo jag måste bara säga innan jag ska äta vi har två danska barn på dagiset den ena går på min avdeling och jag fick henne i min grupp. Har inte tänkt så mkt man hör vad hoon säger de har bott här ett tag, men sen kom jag och tänka på att tänk när jag kommer ha föräldrar samtal med dem. Mamman pratar och svenska med men pappan vet jag inte har inte träffat honom än. Hihi. Då kommer det att bli kuligt:)

Nu ska jag äta!
Må gott
Puss & Kram!

 


Sista dagen som arbetslös

Hej igen!
Det var ett bra tag sen jag var här inne, har nu flyttat upp till Vaxholm och vårat internet har krånglat lite men nu verkar det fungerar så tänkte passa på att skriva några rader.
Idag är min sista dag som arbetslös, imorgon börjar jag mitt nya jobb. Det ska bli kul är inte så nervös, men kankse är för att jag redan har träffat dem jag ska jobba med, gjorde ju lite av min praktik där på dagiset. Imorgon blir det en lång dag ska stänga men inte själv som tur är:) Hihi. Börjat skapligt vid halv nio helt ok.
Återkommer med hur första dagen gick när första dagen har varit;) Hihi.

Vi börjar få ordning här i lägenheten med, kommer att lägga ut bilder här sen lite längre fram så får ni se hur vi bor, men ännu roligare är det om ni kommer på besök!:)

Idag kommer jag att lägga ut bilder från scoutlägret har ju inte gjort det än. Vet ni vem jag såg på lägret jo KUNGEN!!!! Jag var jätte nära honom, han gick runt där på vårat torg, ja vi hade olika torg där det fanns kiosk, café och massa av aktiviteter att göra. Lägret var ju så stort så man kunde inte bara ha en kiosk för då skulle man få stå där och köa en hel förmiddag!:) Men iaf kungen gick runt där för att kolla in vårat torg han hade med sig vakter så oxå var scoutklädda tror det iaf.. Vi säger så.
Det var iaf coolt att se honom, Ida en tjej frågade om jag var och kollade på Snook, dom spelade en kväll på Rosen seniorcafét, där de äldre höll till på kvällen, nej inget för mig det är häftigare att se Kungen tycker jag sa jag då. Men bra Emma det ger en vuxen poäng till dig sa Ida! Yess!!! Hihi.

Annars var lägret bra, lite regn en dag och åska en natt, men jag klarde mig:) Mamma var ju med;) Hihi
Det var kul att dansa sista kvällen med Linn det var ju ett bra tag sen men det får väl bli ändring på det nu här uppe. Får väl göra Spy bar en kväll;) Hihihi!

Här kommer lite bilder från lägret!

image61
Emma sågar:P

image62
Våra Finska vänner som bodde med oss

image63
Scouter överallt!

image64 
Vacker kväll över lägret

image67
Så här gjorde vi för att tinna våra pitabröd:)

image68
Våran fina portal

image69
Vårat matbord

image70
Kajsa & Mats;)

image71
Här är han våran självaste Kung!

image73
Vena statyn, han har ett namn men kommer inte ihåg det

image74
Här firar jag glatt 100-års jubileumet

image75
Här tågar vi till stora scenen sista kvällen


image77
Jag mitt i allt

image79
Mamma mitt i allt

image81
Melodi club var där och uppträde lika så Sebastian, Petter och Timo Resinän, vet inte hur han stavas, och såklart Kungen han avslutade de hela!

Hoppas ni tyckte om bilderna, nu ska jag dra mig!
Må gott
Puss & Kram!

Håll tummen för mig imorgon!
RSS 2.0